Προσφορές
κάμερες και οπτικές ίνες σε φωτοβολταϊκά πάρκα
Ασφάλεια με κάμερες και οπτικές ίνες σε φωτοβολταϊκά πάρκα
Κατηγορίες Προϊόντων
Ενδιαφέροντα άρθρα

καμερες ip δικτυακές axis

ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ IP
ΔΥΚΤΙΑΚΕΣ AXIS

 
 
 
   Home

ΚΑΜΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Χαρακτηριστικά IP καμερών ασφαλείας

Πως λειτουργεί η δικτυακή κάμερα ασφαλείας


ΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΑΜΕΡΑΜια δικτυακή κάμερα βασισμένη στο Internet Protocol (IP) μπορεί να περιγραφεί ως συνδυασμός κάμερας κα υπολογιστή σε μια μονάδα. Συλλαμβάνει και μεταδίδει τις ζωντανές εικόνες άμεσα μέσα από ένα δίκτυο IΡ, επιτρέποντας στους εξουσιοδοτημένους χρήστες τοπική ή από μακριά λήψη, αποθήκευση, και διαχείριση βίντεο μέσα από υποδομή που βασίζεται σε δίκτυο Ethernet. Μια δικτυακή κάμερα έχει διεύθυνση IP.
Συνδέεται με το δίκτυο και έχει έναν ενσωματωμένο web server, FTP server, FTP client, e-mail client, διαχείριση συναγερμών, δυνατότητα προγραμματισμού, και πολύ περισσότερα. Μια IP κάμερα δεν χρειάζεται να συνδεθεί με ένα PC. Λειτουργεί ανεξάρτητα και μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε υπάρχει μια σύνδεση δικτύων IP. Σε αντιδιαστολή, μια Web κάμερα, απαιτεί τη σύνδεση σε ένα PC μέσω μιας σύνδεσης USB ή ΙΕΕΕ1394 και ένα PC για να λειτουργήσει.
Μια αναλογική κάμερα είναι ένας μονοκατευθυντικός μεταφορέας σημάτων που σταματάει στο επίπεδο συνεχούς καταγραφής σε βίντεο (DVR) και απαιτεί την ύπαρξη χειριστών, ενώ μια δικτυακή κάμερα είναι πλήρως αμφίδρομη, ενσωματώνεται εύκολα και οδηγεί το υπόλοιπο του συστήματος με το υλικό και το λογισμικό που διαθέτει. Επικοινωνεί με διάφορες εφαρμογές παράλληλα, για να εκτελέσει τους διάφορους στόχους, όπως η ανίχνευση της κίνησης ή η αποστολή video streaming.
Εκτός από το βίντεο, μια δικτυακή κάμερα περιλαμβάνει επίσης άλλες λειτουργίες και πληροφορίες που μεταφέρονται μέσα από την ίδια σύνδεση δικτύου, π.χ. ανίχνευση κινήσεων, ήχο, ψηφιακές εισόδους και εξόδους (που μπορούν να χρησιμοποιηθούν , παραδείγματος χάριν, για να προκαλέσουν τους συναγερμούς ή να ανοίξουν τα φώτα), σειριακές πόρτες για τα σειριακά δεδομένα και έλεγχο των μηχανισμών περιστροφής/ανύψωσης μεγέθυνσης (pan/tilt/zoom). Η ενσωματωμένη μνήμη εικόνας (image buffers) μέσα σε μια κάμερα μπορεί επίσης να αποθηκευτεί και να στείλει τις εικόνες που συλλέχθηκαν προτού να εμφανιστεί ένας συναγερμός, γεγονός που μας δίνει πρόσθετη ασφάλεια.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Το δικτυακό βίντεο, που αναφέρεται συχνά ως IP, χρησιμοποιείται για συγκεκριμένες εφαρμογές όπως επττήρηση ασφάλειας και μακρινό έλεγχο. Είναι ένα σύστημα που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα ελέγχο. και καταγραφής βίντεο μέσα από ένα δίκτυο IP (LAN/WAN/Internet). Αντίθετα από τα αναλογικά συστήματα βίντεο, το δικτυακό βίντεο χρησιμοποιεί το δίκτυο, παρά την από σημείο σε σημείο καλωδίωση, ως σπονδυλική στήλη για τη μεταφορά των πληροφοριών. Ο όρος δικτυακό βίντεο αναφέρεται στη μεταφορά εικόνας και ήχου μέσω του συστήματος. Σε μια δικτυακή εφαρμογή βίντεο, η ψηφιοποιημένη πληροφορία μεταφέρεται σαν μια συνεχής ροή από bit σε οποιαδήποτε σημείο στον κόσμο μέσω ενός ενσύρματου ή ασύρματου δικτύου IP, επιτρέποντας τον οπτικό έλεγχο και την καταγραφή κινούμενης εικόνας με ήχο.

Επιτήρηση ασφάλειας
Η προηγμένη λειτουργία του δικτυακού βίντεο το καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλο για εφαρμογές που ασχολούνται με την επιτήρηση ασφάλειας. Η ευελιξία της ψηφιακής τεχνολογίας ενισχύει τη δυνατότητα του προσωπικού ασφάλειας, να προστατεύσει ανθρώπους, ιδιοκτησία και περιοχές. - Τέτοια συστήματα είναι επομένως μια ιδιαίτερα επιλογή για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν αυτήν την περίοδο το CCTV (παλιό αναλογικό σύστημα καμερών).

Παρακολούθηση από απόσταση
Το δικτυακό βίντεο δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες για όλα τα βασικά σημεία μιας ενέργειας και να τα παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο. Αυτό κάνει την τεχνολογία ιδανική για παρακολούθηση συσκευών, ανθρώπων και θέσεων τοπικά και μακρινά. Παράδειγμα εφαρμογής είναι και το έργο μας, όπου αντικαθιστάμε τη χρήση δυσεύρετου και ακριβού ανθρώπινου δυναμικού που απαιτείται μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για την παρακολούθηση των αμέτρητων δασικών εκτάσεων της χώρας μας. Με το σύστημα μας μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο με εικόνα βίντεο οποιαδήποτε στιγμή από οποιοδήποτε υπολογιστή οπουδήποτε, αρκεί ο τερματικός σταθμός που είναι συνδεδεμένος με το σύστημα να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η δικτυακή βίντεο-κάμερα παρέχει έναν εύκολο τρόπο να συλληφθεί και να διανεμηθεί το υψηλής ποιότητας βίντεο μέσω οποιοδήποτε είδος δικτύου IP ή του Διαδικτύου. Το βίντεο μπορεί να αποθηκευτεί σε μακρινές θέσεις για περαιτέρω επεξεργασία και ασφάλεια, και οι πληροφορίες μπορούν να μεταφερθούν μέσω του τοπικού LAN ή του Διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών, θα μπορεί η κυβέρνηση να παρακολουθεί την κατάσταση σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις για την κατανομή των δυνάμεων.

Επιπλέον δυνατότητες και ενσωμάτωση εφαρμογών
Μία επιπλέον δυνατότητα του συστήματος δικτυακού βίντεο είναι η ενσωμάτωση εφαρμογών για εξειδικευμένους σκοπούς, όπως στην περίπτωση μας για την αυτόματη ανίχνευση πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις και την παραγωγή σήματος συναγερμού για τον υπεύθυνο βάρδιας. Έτσι ένα και μόνο άτομο σε μία κεντρική θέση μπορεί να ελέγχει ταυτόχρονα πολλά σημεία, χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθεί συνεχώς τις οθόνες, αλλά αναμένοντας το σήμα συναγερμού που παράγεται από την εφαρμογή που μπορεί και ανιχνεύει τις χρωματικές αλλαγές μιας περιοχής (pattern recognition).

Ευελιξία και επεκτασιμότητα
Ένα σύστημα δικτυακού βίντεο μπορεί να επεκταθεί με την προσθήκη περισσότερων δικτυακών βίντεο-καμερών. Αυτό είναι εύκολο και γίνεται ανεξάρτητα από το εάν οι νέες βίντεο-κάμερες πρόκειται να τοποθετηθούν στον ίδιο τόπο, ή σε μια νέα θέση που επικοινωνεί μέσω του Διαδικτύου. Μπορούμε να επιλέξουμε ακριβώς τι χρειαζόμαστε σήμερα, και αναδιαμορφώνουμε αργότερα το σύστημα για να ικανοποιήσει οποιαδήποτε στιγμή τις αυξανόμενες ανάγκες μας. Οι νέες τεχνολογίες, οι πρόσθετες video-κάμερες, και η πρόσθετη ικανότητα αποθήκευσης ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα και συνεργάζονται εύκολα μεταξύ τους.

Υπηρεσίες και προϊόντα

εγκαταστάσεις συναγερμών | εγκατάσταση καμερών | εγκαταστάσεις ip καμερών | εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου | εγκατάσταση θυροτηλεόρασης | κάμερες | συναγερμοί | τηλεφωνικά κέντρα | θυροτηλεοράσεις | ψηφιακό καταγραφικό - DVR | DVR | δορυφορικά κεραίες | σύστημα συναγερμού | ασύρματος συναγερμός | κάμερες επιτήρησης | συστήματα ασφάλειας | συναγερμός σπιτιού | ip kameres | τηλεφωνικό κέντρο | θυροτηλεόραση Πολυκατοικίας | Ασύρματο Τηλεφωνικό κέντρο | καμερες ασφαλειας ip axis