Προσφορές
κάμερες και οπτικές ίνες σε φωτοβολταϊκά πάρκα
Ασφάλεια με κάμερες και οπτικές ίνες σε φωτοβολταϊκά πάρκα
Κατηγορίες Προϊόντων
Ενδιαφέροντα άρθρα
 
 
 
 
   Home Ασφάλεια φωτοβολταϊκών πάρκων

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

Η ασφάλεια στα Φωτοβολταϊκά Πάρκα

Με κάμερες και περιμετρικό συναγερμό


fotovoltaiko parko

Τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά project σε φωτοβολταικά πάρκα χρειάστηκαν συστήματα ασφαλείας για την πρόληψη και αποτροπή καταστροφής των εγκαταστάσεων καθώς και των κλοπών του εξοπλισμού.

Στην Ελλάδα τα περισσότερα project ήταν:

 1. Σύστημα ασφαλείας με δέσμες με το οποίο επιτυγχάνονταν η αποτροπή του εισβολέα να μπει στο χώρο του γηπέδου με ALARM και ειδοποίηση μέσω GSM, του ενδιαφερόμενου.
 2. Σύστημα με κάμερες το οποίο κατέγραφε και σε ορισμένες περιπτώσεις μετέφερε εικόνα από το πάρκο στον ιδιοκτήτη μέσω γραμμής ADSL, 3G/4G η Δορυφορικού Ίντερνετ.

Εξετάζοντας την περίπτωση του συστήματος ασφαλείας παρατηρούσαμε πολλά προβλήματα λόγω της χρήσης χαμηλού κόστους ΒΕΑΜS με αποτέλεσμα οι δέσμες επηρεαζόντουσαν από ομίχλη, δυνατή βροχή κλπ. Σε όλες τις περιπτώσεις το πρόβλημα για την διατήρηση του κόστους σε χαμηλά επίπεδα ανάγκαζε τις εταιρίες να ζητούν χαμηλής ποιότητας εξοπλισμό που επιδείνωναν το πρόβλημα των False Alarm.

συναγερμός σε περιφραξη με οπτικη ινα


Λύσεις


solar panel

Η Smarteck electronics με μεγάλη εμπειρία στα συστήματα ασφαλείας προτείνει λύσεις για τα φωτοβολταϊκά που λύνει τα παραπάνω προβλήματα και εξασφαλίζει την περιουσία του επενδυτή κρατώντας το κόστος σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Η πρώτη λύση χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη την Ευρώπη σε χώρες με σημαντικές εγκαταστάσεις φωτοβολταικών όπως Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία κλπ. Το σύστημα είναι απλό και χρησιμοποιεί πλαστική οπτική ίνα για την παγίδευση των Solar Panel. Η διακριτική λεπτή οπτική ίνα περνάει από όλα τα PANEL. Ένας ειδικός πίνακας διοχετεύει ορατό φως μέσα από την οπτική ίνα που το ανιχνεύουμε συνεχώς στην άκρη της για την συνέχεια του. Σε περίπτωση που κάποιος πάει να ξηλώσει ένα πάνελ από την συστοιχία αναγκαστικά κόβει την ίνα. Δίνεται αμέσως συναγερμός για τα περαιτέρω.

Το σημαντικό σε σχέση με τα ΒΕΑΜ είναι ότι το σύστημα καλύπτει τα ίδια τα SOLAR PANEL και όχι το χωράφι όπως στην περίπτωση των ΒΕΑΜ. Δεν μπορεί να υπάρξουν FALSE ALARM σε καμία περίπτωση αν δεν πάει κάποιος να πάρει τα πάνελ. Οι οπτικές ίνες αυτού του τύπου είναι πλαστικές και η σύνδεση τους , η εφαρμογή τους και γενικά η χρήση τους είναι πολύ απλή.

Η δεύτερη λύση με χρήση BEAMS χρησιμοποιείται για ακόμη μικρότερο κόστος αλλά όχι με ανιχνευτές αμφιβόλου προέλευσης και κατασκευής αλλά με επώνυμα beams μεγάλων κατασκευαστών που τηρούν όλα τα διεθνή standard όπως :

 • Κύκλωμα ψηφιακής επεξεργασίας το οποίο καθιστά την συσκευή
  αξιόπιστη και της προσδίδει πολλά και εξαιρετικά χαρακτηριστικά.
 • Οι υπέρυθρες ακτίνες είναι διαμορφωμένες σε δύο συχνότητες
  με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη προστασία από το εξωτερικό
  φως και τις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.
 • Υψηλής ποιότητας σφαιρικοί φακοί για την καλύτερη
  εστίαση των ακτίνων σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

 

Λύσεις σε φωτοβολταϊκά πάνελ στις στέγες


συναγερμος σε φωτοβολταικα πανελ σε στεγηΔεν έχουμε μόνο τα μεγάλα πάρκα να προστατέψουμε.
Μεγάλη ανάγκη προστασίας έχουμε και στα μικρότερα μεγέθους έργα, όπως τα φωτοβολταϊκά πάνελ στις σκεπές και τις ταράτσες. Απλώς εκεί οι ανάγκες σε υλικά είναι μικρότερες και το κόστος αρκετά μειωμένο.

To FiberLock είνaι ένας αισθητήρας ο οποίος προστατεύει την περιουσία σας σαν αλυσίδα. Χρησιμοποιεί πλαστική ίνα είναι ασφαλής και μπορείτε να την εγκαταστήσετε μόνοι σας.

Συνδέστε το FiberLock στο σύστημα συναγερμού ή στο ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικού συναγερμού, και μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Είναι μια συσκευή τροφοδοτούμενη από μπαταρίες την οποία μπορείτε να τη εγκαταστήσετε οπουδήποτε, σαν μια κλειδαριά και προστατεύει την περιουσία σας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χωρίς ψευδείς συναγερμούς. Τοποθετήστε την ίνα μέσα από το αντικείμενο που θέλετε να προστατέψετε και οποιαδήποτε προσπάθεια κλοπής θα ανιχνευθεί.

Υπηρεσίες


Η εταιρεία Smarteck electronics δίνει την πλήρη λύση δια την διαχείριση και ασφάλεια των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

 1. Μεταφορά εικόνας μέσω 3G
 2. Διαχείριση πάρκου μέσω 3G για παραλαβή δεδομένων μέσω WEBbox κλπ
 3. Προστασία των ηλιακών συλλεκτών (Solar Panels) μέσω πλαστικής οπτικής ίνας.
 4. Προστασία της περίφραξης (συρματόπλεγμα) μέσω πλαστικής οπτικής ίνας (νέο).

 5. Η λύση που προτείνουμε έχει 3 σκέληεγκατασταση οπτικης ινας :
  1. Προστασία των SOLAR PANEL ή και της περίφραξης μέσω πλαστικών οπτικών ινών.
  2. Προστασία με τη χρήση δεσμών ή μικροκυματικών ανιχνευτών και συστήματος συναγερμού.
  3. Κύκλωμα CCTV με κάμερες και καταγραφικά.
  Και όλα μαζί συνδεδεμένα στον κεντρικό πίνακα συναγερμού.

  Μεταφορά εικόνας μέσω 3G από οπουδήποτε στον κόσμο.

  Μέσω του 3G μπορούμε να πάρουμε τα στοιχεία από τα WEBbox που στέλνει για τη λειτουργία του το φωτοβολταϊκό πάρκο στο διαχειριστή της εγκατάστασης. Εκτός από το να πάρουμε Real Time εικόνα από το πάρκο μέσω των γραμμών 3G μπορούμε να συνδεθούμε με κέντρο λήψης σημάτων εικόνας – συναγερμού, να πάρουμε στο κινητό μας εικόνα σε περίπτωση παραβίασης κλπ. Ουσιαστικά με το 3G είναι σαν να έχουμε μία ADSL καλωδιακή στο πάρκο μας οπότε μπορούμε να διαχειριστούμε τα πάντα από απόσταση με ταχύτητες καλύτερες από τις ADSL και αξιόπιστα.

  οπαμακρυσμενος ελεγχος

  Η Smarteck Electronics διαθέτει όλο τον εξοπλισμό όπως:

  1. Συστήματα ασφαλείας για φωτοβολταϊκά πάνελς και περιφράξεις μέσω πλαστικών οπτικών ινών.
  2. Συστήματα ασφαλείας συμβατικά όπως Κέντρα συναγερμού, σειρήνες, GSM, δέσμες (beems), μικροκυματικούς ανιχνευτές κλπ.
  3. Συστήματα CCTV όπως κάμερες, καταγραφικά, καλώδια, router 3G για μεταφορά εικόνας κλπ.

   

  Πατήστε για μεγέθυνση

Πώς λειτουργεί το σύστημα


οπτικη ιναΟυσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα LOOP απο μια οπτική ίνα με αρχή και τέλος. Στην αρχή της οπτικής ίνας με μία ειδική συσκευή (Optical Transmitter) διοχετεύουμε μία φωτεινή δέσμη. Στην άλλη άκρη της ίνας υπάρχει ένας δέκτης (Receiver) ο οποίος συνεχώς ελέγχει την ύπαρξη φωτός κατά μήκος της οπτικής ίνας . Η οπτική ίνα περνάει από όλα τα SOLAR PANELS κατά τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε αν κάποιος επιχειρήσει να αφαιρέσει κάποιο panel, τότε θα αναγκαστεί να την κόψει.
Σε αυτήν την περίπτωση ο δέκτης ανιχνεύει τη διακοπή της δέσμης και ανοιγοκλείνει κάποιο ρελέ. Η εντολή ( Normal Open ή Normal Close) μεταβιβάζεται κατόπιν σε κάποιο σύστημα συναγερμού ή κάποια συσκευή που μπορεί να στέλνει μηνύματα SMS σε προκαθορισμένα νούμερα τηλεφώνου, να παίρνει τηλέφωνο ή να συνδέεται με κέντρο λήψης σημάτων έτσι ώστε να μεταδοθεί η Πληροφορία αποκοπής της δέσμης, που σημαίνει απόπειρα αφαίρεσης του panel. συναγερμος στη περιφραξη
Σε συνδυασμό τώρα με ένα σύστημα CCTV μπορούμε να συνδεθούμε με το πάρκο, να δούμε τι συμβαίνει και να δράσουμε ανάλογα. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα μέσω συστήματος GSM να μιλήσουμε στον παράνομο εισβολέα και να τον προειδοποιήσουμε να απομακρυνθεί απο την εγκατάσταση.
Ο τρόπος εφαρμογής της οπτικής ίνας στα πάνελ είναι απλός και γίνεται μέσω των οπών πάνω στη βάση των Panels ή με ειδικά στηρίγματα. Υπάρχουν ακόμη - εφόσον κάποιος το επιθυμεί - και ειδικά μπουλόνια για χρήση σε πάνελ που έχουν διαφορετική κατασκευή. Το LOOP μπορεί να έχει μήκος 400μέτρων - και πάνω από αυτή την απόσταση μπορούν χα χρησιμοποιηθούν ενισχυτές φωτός αναμεταδότες.
Μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα με 2500 panels μπορούν να δουλέψουν με LOOP 2500 ή 3000 μέτρων με άριστη απόδοση. Ο μηχανικός που μελετά την εγκατάσταση βρίσκει τον καλύτερο και πιο σύντομο δρόμο για το πέρασμα της οπτικής ίνας και υπολογίζει ακόμη και πόσους ενισχυτές χρειάζεται το πάρκο για τη λειτουργία του.

Νέο σύστημα προστασίας της περιμέτρου (περίφραξης) των φωτοβολταϊκών πάρκων με τη χρήση πλαστικής οπτικής ίνας.

 

οπτικη ινα περιφραξη

 

Με τα παραπάνω συστήματα μπορούμε να προστατεύσουμε την περίφραξη από συρματόπλεγμα μη επιτρέποντας στον εισβολέα να κόψει ή να σκαρφαλώσει στον περιφραγμένο χώρο δίνοντας αμέσως alarm (το οποίο μεταφράζεται σε αποστολή άμεσου SMS ή κλήσεων στον ενδιαφερόμενο καθώς και την ενεργοποίηση φωτισμού ή σειρήνας τοπικά.

 

Πλεονεκτήματα

 • Πρώιμη, πραγματικά αξιόπιστη ανίχνευση
 • Χωρίς ψευδοσυναγερμούς από ζώα, πτηνά, βλάστηση, σκουπίδια, άνεμο, βροχή και άλλες αιτίες
 • Λειτουργία εντελώς ανεπηρέαστη από καιρικές συνθήκες όπως βροχή, χιόνι, ομίχλη, χαλάζι, έντονη ηλιοφάνεια, κλπ.
 • Χωρίς “τυφλά σημεία” – ακολουθεί τη μορφολογία του εδάφους και το σχήμα της περίφραξης
 • Χωρίς εσωτερικές αποστάσεις από την περίφραξη – η αισθητήρια διάταξη τοποθετείται απευθείας επάνω στο φράχτη
 • 10 επίπεδα ευαισθησίας, ανεξάρτητη ρύθμιση κάθε ζώνης
 • Οπτική τεχνολογία, απρόσβλητη από EMI/RFI, αστραπές, κεραυνούς και ισχυρά τοπικά
 • ηλεκτρομαγνητικά πεδία
 • Ενσωματωμένος μετρητής οπτικής ισχύος με αυτόματη ένδειξη προβλημάτων του οπτικού σήματος
 • Ενδείξεις LED: STATUS - ACTIVITY - OPTICAL SIGNAL FAULT (όλες ανά ζώνη) και DC POWER
 • Αυτόματο καλιμπράρισμα, χωρίς ειδικές ρυθμίσεις
 • Γρήγορη εγκατάσταση και επιδιόρθωση – χωρίς ακριβά εργαλεία ή όργανα, χωρίς βύσματα, χωρίς γυαλοχαρτάρισμα, η οπτική ίνα κόβεται και τοποθετείται απευθείας στη συσκευή

Διαβάστε περισσότερα εδώ

https://www.e-smarteck.gr/blog/optiki-ina-gia-parka

 

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ

 

 

   
Υπηρεσίες και προϊόντα

εγκαταστάσεις συναγερμών | εγκατάσταση καμερών | εγκαταστάσεις ip καμερών | εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου | εγκατάσταση θυροτηλεόρασης | κάμερες | συναγερμοί | τηλεφωνικά κέντρα | θυροτηλεοράσεις | ψηφιακό καταγραφικό - DVR | DVR | δορυφορικά κεραίες | σύστημα συναγερμού | ασύρματος συναγερμός | κάμερες επιτήρησης | συστήματα ασφάλειας | συναγερμός σπιτιού | ip kameres | τηλεφωνικό κέντρο | θυροτηλεόραση Πολυκατοικίας | Ασύρματο Τηλεφωνικό κέντρο | καμερες ασφαλειας ip axis